ΔΕΥΤ - ΠΑΡ 09.00 -20.30 (+30) 210 77 02 192 - (+30) 210 74 73 366
ΔΕΥΤ - ΠΑΡ 09.00 -20.30
(+30) 210 77 02 192
(+30) 210 74 73 366

banner espa

banner gr
ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟΝΤΙΚΗΣ ΝΟΣΟΥ

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟΝΤΙΚΗΣ ΝΟΣΟΥ

Τι είναι η περιοδοντική νόσος;

Οι περιοδοντικές νόσοι είναι νοσήματα των ούλων και περιλαμβάνουν την ουλίτιδα και την περιοδοντίτιδα. Εάν αφεθούν χωρίς θεραπεία μπορούν να οδηγήσουν σε απώλεια δοντιών. Η περιοδοντική νόσος είναι μια χρόνια μικροβιακής αιτιολογίας λοίμωξη η οποία επηρεάζει αρχικά τα ούλα και στη συνέχεια το οστό που στηρίζει τις ρίζες των δοντιών.

Η ουλίτιδα είναι η πιο επιφανειακή και λιγότερο σοβαρή από τις νόσους του περιοδοντίου, προκαλεί ερυθρότητα στα ούλα, διόγκωση και αιμορραγία. Εάν η ουλίτιδα δεν θεραπευτεί μπορεί να οδηγήσει σε περιοδοντίτιδα.

Η περιοδοντίτιδα είναι πιο ‘’βαθιά’’ και σοβαρή μορφή περιοδοντικής νόσου και επηρεάζει τόσο τα ούλα όσο και το υποκείμενο οστό και εάν δε γίνει θεραπεία μπορεί να οδηγήσει σε οστική απώλεια και απώλεια δοντιών. Σύνηθες χαρακτηριστικό της περιοδοντίτιδας είναι η δημιουργία περιοδοντικών θυλάκων.

Ο περιοδοντόλογος

Ο περιοδοντολόγος είναι οδοντίατρος και ειδικεύεται στην πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία των περιοδοντικών νόσων και στη τοποθέτηση οδοντικών εμφυτευμάτων.

Παρεχόμενες Θεραπείες

Ο κύριος στόχος της περιοδοντικής θεραπείας είναι να διατηρήσει τη φυσική οδοντοφυΐα, τους περιοδοντικούς και περιεμφυτευματικούς ιστούς. Να διατηρήσει και να βελτιώσει την περιοδοντική και περιεμφυτευματική υγειά, άνεση, αισθητική και λειτουργία.

  • Θεραπεία Ουλίτιδας
  • Θεραπεία περιοδοντίτιδας
  • Κατευθυνόμενη ιστική/οστική αναγέννηση (ανάπλαση μαλακών/σκληρών περιοδοντικών ιστών)
  • Περιοδοντική πλαστική και επανορθωτική χειρουργική

(κάλυψη ρίζας, επιμήκυνση μύλης, αποκάλυψη εγκλείστου δοντιού, διατήρηση ή ανάπλαση ακρολοφίας μετα από εξαγωγή δοντιού για τοποθέτηση οδοντικού εμφυτεύματος)

  • Τοποθέτηση οδοντικών εμφυτευμάτων

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Περιοδοντική Νόσος

Χρονοδιάγραμμα Θεραπείας

 

Κόστος

 

Δείτε τα Κλινικά Περιστατικά

Σύρετε το δείκτη επάνω - κάτω για να δείτε ολόκληρη την εικόνα.

 

Θεραπεία υφίζησης/υποχώρηση ούλων(κάλυψη ρίζας)