ΔΕΥΤ - ΠΑΡ 09.00 -20.30 (+30) 210 77 02 192 - (+30) 210 74 73 366
ΔΕΥΤ - ΠΑΡ 09.00 -20.30
(+30) 210 77 02 192
(+30) 210 74 73 366

banner espa

banner gr
ΟΨΕΙΣ

ΟΨΕΙΣ

Τι είναι οι όψεις;

Οι όψεις είναι εξαιρετικά λεπτές ‘φλοίδες’ από πορσελάνη ή σύνθετη ρητίνη, που συγκολλούνται με ειδικές διαδικασίες στις επιφάνειες των φυσικών δοντιών.

Δεδομένου ότι δεν καλύπτουν ολόκληρη την επιφάνεια των δοντιών, οι όψεις αναφέρονται επίσης και ως μερικής κάλυψης προσθετικές αποκαταστάσεις, σε αντίθεση με τις στεφάνες (θήκες) που χαρακτηρίζονται ως ολικής επικάλυψης αποκαταστάσεις.

Αποτελούν αποτελεσματική επιλογή για την αποκατάσταση κυρίως των αισθητικών προβλημάτων του χαμόγελου, όπως είναι ο αποχρωματισμός των δοντιών, τα παλιά και μη αισθητικά σφραγίσματα, τα μικρά κατάγματα των δοντιών, οι αποτριβές και αποφλοιώσεις, καθώς και οι ανωμαλίες στη θέση και το σχήμα των δοντιών.

Γενικά, οι όψεις στοχεύουν στην αντιμετώπιση των ατελειών του χαμόγελου που σχετίζονται με το σχήμα και τη μορφολογία των δοντιών. Μπορούν να αποτελούν μέρος μιας διαδικασίας "βελτίωσης του χαμόγελου" με όμορφα ευθυγραμμισμένα, καλοσχηματισμένα δόντια και μπορεί να εξαλείψουν την ανάγκη για πιο εκτεταμένες θεραπείες.

Τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα των όψεων είναι η  ανθεκτικότητα και η μακρόχρονη επιβίωση, η βελτιωμένη εμφάνιση του χαμόγελου και η ελάχιστη αφαίρεση της οδοντικής ουσίας σε σύγκριση με τις στεφάνες.

ΟΨΕΙΣ ΕΛΑΧΙΣΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ   ΤΜΗΜΑΤΙΚΕΣ ΟΨΕΙΣ
ΟΨΕΙΣ ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΡΗΤΙΝΗΣ

Επισκόπηση Θεραπείας

veneers

Χρονοδιάγραμμα Θεραπείας

    

Κόστος

    

Όψεις Ελάχιστης Παρέμβασης

Σε κάποιες κλινικές περιπτώσεις, είναι δυνατό να βελτιώσουμε την αισθητική του χαμόγελου με την κατασκευή όψεων πορσελάνης, αφαιρώντας ελάχιστα ή και καθόλου από τη φυσική δομή του δοντιού.

Αυτές οι αποκαταστάσεις λέγονται "ελάχιστης παρέμβασης όψεις".

Η όψη καλύπτει ολόκληρη την εξωτερική επιφάνεια του δοντιού και ίσως να επεκτείνεται αγκαλιάζοντας μικρό τμήμα της πίσω επιφάνειας. Το ελάχιστο πάχος στα όριά τους μπορεί να είναι 0,1mm, σαν ένας φακός επαφής. Αυτό το είδος της θεραπείας μπορεί να είναι η σωστή λύση για ασθενείς που επιθυμούν βελτίωση στο χαμόγελό τους και φυσικά δόντια χωρίς αποχρωματισμούς ή εκτεταμένες τερηδόνες.

Τμηματικές Όψεις

Είναι τμηματικές κεραμικές όψεις , οι οποίες καλύπτουν μέρος και όχι ολόκληρη την επιφάνεια του δοντιού. Πολύ συχνά είναι όψεις ελάχιστης παρέμβασης. Αποκαθιστούν απωλεσθέντα τμήματα του δοντιού, χωρίς να χρειαστεί να απομακρυνθεί επιπλέον οδοντική δομή. Μπορούν επίσης να αποκαταστήσουν δόντια με αποφλοιώσεις, μικρά διαστήματα (κενά) με τα γειτονικά τους ή με ατέλειες στο σχήμα.

Όψεις Σύνθετης Ρητίνης

Αυτός ο τύπος όψεων αποτελείται από σύνθετη ρητίνη που συγκολλάται στην οδοντική επιφάνεια. Γίνεται επιλογή της επιθυμητής χροιάς της σύνθετης ρητίνης , η οποία τοποθετείται σε στρώσεις πάνω στην οδοντική επιφάνεια. Έτσι το δόντι αποκτά το επιθυμητό σχήμα, το μήκος και τα χαρακτηριστικά επιφάνειας που το εναρμονίζουν με τα γειτονικά δόντια. Αποτελούν ένα ελκυστικό και σχετικά οικονομικότερο εναλλακτικό σχέδιο για τις όψεις πορσελάνης. Το όνομα αυτής της διαδικασίας είναι ‘ bonding’ , δηλαδή ‘ συγκόλληση’ ή ‘χτίσιμο’.

Δείτε τις Κλινικές Περιπτώσεις

Σύρετε το δείκτη επάνω - κάτω για να δείτε ολόκληρη την εικόνα.