Η ζάχαρη και τα οξέα που περιέχουν ροφήματα, όπως οι χυμοί, ο καφές, το τσάι, το αλκοόλ, τα αναψυκτικά, διαβρώνουν το σμάλτο (την αδαμαντίνη) των δοντιών και παράλληλα αυξάνουν τις πιθανότητες ανάπτυξης τερηδόνας.
Επιπλέον, ροφήματα όπως ο καφές, το τσάι και το κόκκινο κρασί, περιέχουν χρωστικές που επηρεάζουν το χρώμα των δοντιών.
Χρησιμοποιώντας καλαμάκι το υγρό δεν έρχεται σε επαφή με όλα τα δόντια ή με όλες τις επιφάνειές τους.
Έτσι μειώνεται σημαντικά η συνεχής, επικίνδυνην δράση των οξέων στο σμάλτο και προστατεύεται το χρώμα των δοντιών, κάτι που έχει ιδιαίτερη σημασία κατά την περίοδο διαδικασιών λεύκανσης των δοντιών.
Eco Tip: Ήξερες ότι τα καλαμάκια δεν ανακυκλώνονται; Για να μην επιβαρύνεις το περιβάλλον, αντικατέστησε τα πλαστικά καλαμάκια με ανοξείδωτα, μπαμπού ή καλαμάκια από σιτάρι.